aanmelden nieuwsbrief

SENA

DDJF, Ntb en Rockacademie lanceren eendaagse DJ - Electronic Music Producer masterclass

‘Een carrière als top DJ met mijn eigen muziek.’ Dat is de droom van veel bezoekers van de Dance Fair 2016. Velen weten echter niet wat daar allemaal voor nodig is, waar je aan moet denken en op moet letten. Voor ouders die hun kinderen willen helpen is er vaak weinig kennis beschikbaar. Reden voor de Dutch DJ Foundation (DDJF) om samen met muzikantenkenniscentrum de Nederlandse Toonkunstenaarsbond en de Fontys Rockacademie uit Tilburg een eendaagse masterclass te organiseren.

De cursist krijgt uitleg over de bouwstenen van een carrière, de rol van managers, boekers, publishers en de platenmaatschappij. Wie zijn de spelers en hoe verdient iedereen zijn geld? Tegenwoordig zijn er veel Do It Yourself (DIY) artiesten die vanuit hun eigen kamer de basis van succes leggen. Fanbase management, gebruik van social media en digitale platforms zijn essentieel in het laden van je eigen merk.

Alexander Beets, hoofddocent aan de Fontys Rockacademie, coördineert de masterclass. Daarnaast komen er veel gastsprekers langs. Vanuit de Ntb is er een helpdesk voor contracten en vanuit Sena krijg je uitleg over het Muziekproductiefonds. De Rockacademie DJ - Electronic Music Production docenten en succesvolle artiesten Raf Jansen en Benjamin Kuijten geven uitleg over het vinden van een eigen stijl, hoe je een productie met meerdere instrumenten maakt en aan welke vereisten je muziek en files moeten voldoen om verkocht te kunnen worden. Op basis van de vragen van cursisten worden de laatste gastspreker uitgenodigd, zodat het programma zo goed mogelijk aansluit bij de vraag. De DDJF is gastheer van de masterclass.

De masterclass vindt plaats op 16 april 2016 op de Fontys Rockacademie in Tilburg tussen 10.30 uur en 16.30 uur. De kosten zijn, mede door financiële ondersteuning van rechtenorganisatie Sena, slechts €75,- (inclusief btw). Voor leden van de Ntb zijn de kosten €50,-. In dit bedrag zit kosteloze deelname van één ouder inbegrepen. Na inschrijving ontvang je een factuur van ons.

Meer informatie over de partners tref je op www.ddjf.nl, www.ntb.nlwww.sena.nl en www.rockacademie.nl

Klik hier om je in te schrijven voor de masterclass

 
   « nieuwsoverzicht